Tuinbouw

WK 2022 in Qatar

Dit jaar zal het WK net wat anders zijn dan alle jaren voorheen. Het WK zal dit jaar namelijk gespeeld worden in de winter. Namelijk van 21 november 2022 tot en met 18 december 2022. Even wat anders dus. Deze verandering is ook zeker niet zonder reden, Qatar is namelijk door de FIFA toegewezen voor het WK van 2022. Nu is het zo dat het in Qatar gedurende zomer gemiddeld 40 graden Celsius kan zijn. Geen aangename temperatuur om in te voetballen dus. Om deze reden is het WK naar de winter verplaatst.

SPEELSCHEMA WK 2022

Verder ligt het volledige WK schema al klaar. Er zullen in zijn geheel 64 wedstrijden gespeeld worden, 48 hiervan bestaan uit wedstrijden in de groepsfase, de overige 16 wedstrijden zijn in de knock-out fase. Verder zullen er tijdens de groepsfase per dag 4 wedstrijden worden gespeeld. De 1e wedstrijd zal beginnen om 11:00, de tweede wedstrijd om 15:00, de derde om 17:00 en tot slot de 4e om 20:00. Het schema ziet er als volgt uit:

  1. De openingswedstrijd tussen Nederland en Senegal vindt plaats op 21 november.
  2. De groepsfase zal plaatsvinden van 21 november tot en met 2 december.
  3. De achtste finales zullen plaatsvinden op 3, 4, 5 en 6 december.
  4. De kwartfinales zullen plaatsvinden op 9 en 10 december.
  5. De halve finales zullen plaatsvinden op 13 en 14 december.
  6. De troostfinale wordt gespeeld op 17 december.
  7. De finale zal gespeeld worden op 18 december.

WK POULE NEDERLAND

Zoals je in het schema hebt kunnen lezen begint het EK voor Nederland met een wedstrijd tegen Senegal. Verder werd 1 april bekend gemaakt dat Nederland verder nog in de poule zit met Qatar zelf en Ecuador, groep A. Na de wedstrijd met Senegal zal Nederland tegen Ecuador spelen en tot slot tegen Qatar.

HOE WERKT EEN WK POULE?

Bij een WK pool vul je voordat de wedstrijd begonnen is voor allerlei verschillende soorten spellen jouw voorspellingen in. Dit kunnen bijvoorbeeld voorspellingen zijn over bijvoorbeeld de uitslagen van de wedstrijd, maar ook lastigere vragen over wie de topscoorder wordt of wie de uiteindelijke kampioen wordt natuurlijk! Het gaat er uiteindelijk om wie de meeste punten heeft verzameld aan het einde van het WK. Bij elke goede voorspelling krijg je weer een bepaald aantal punten. Dus misschien wordt jouw land geen kampioen/winnaar, maar jij wel!

Dit vind je misschien ook leuk...